Eğitimler, Genel

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği Nedir? Proje Mühendisi Ne İş Yapar?

Proje Mühendisi Meslek Tanımı

Projelerin ilerleyişinin sağlanması, sürekli olarak iyileştirilmesi ve sonuçlarının planlanan düzenlemelere uyup uymadığının, denetim ve raporlamasından sorumlu olan kişidir.

Proje mühendislerinin görevi araştırma geliştirme yapmak veya kalite kontrol yapmak değildir. Hazırlanan proje planına uygun olarak projenin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Kullanılan malzemelerin veya sistemin verimliliğinin arttırılması veya geliştirilmesi gibi konular proje mühendislerinin alanı dışındadır.

Üniversitelerde proje mühendisliği adı altında herhangi bir bölüm yoktur. Proje mühendisliği, iş hayatında mühendisler için firmaların açtığı bir iş pozisyonudur.

Proje Mühendisi Nerelerde Çalışabilir?

– Savunma sanayi
– İnşaat firmaları
– Elektrik-elektronik üzerine çalışan şirketler
– Makine imalat firmaları
– Proje danışmanlık ofisi
– Kişilere, firmalara ve kurumlara proje yazabilir.
– İşletmelerin proje grupları, Ar-Ge bölümleri, Ür-Ge (ürün geliştirme) bölümleri, proje geliştirme bölümleri, tasarım ve geliştirme bölümlerinde çalışma imkanı bulabilir.

Proje Mühendisi Sorumlulukları

– Mühendislik projelerini hazırlamak.
– Projeye uygun çalışanlara sorumluluk vermek.
– Müşterilerle iletişim halinde olmak.
– Proje bütçelerini raporlamak.
– Diğer mühendislerle proje hakkında çalışmalarda bulunmak.
– Proje ekipmanlarını belirlemek.
– Projenin verilerini toplamak.
– Daha iyi bir kalite için saha test yöntem metotlarını oluşturmak.
– Projenin şartnamelere uygunlunu sağlamak.

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği Sertifikası Kullanım Alanları

“Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği Eğitimi Sertifika Programı” eğitimi, proje yazma ve yönetme kabiliyeti kazanmak, bu alandaki yetkinlikleri geliştirmek, hibe ve teşviklerden yararlanmak için proje hazırlamak, Avrupa Birliği, TÜBİTAK, KOSGEB, Bakanlık, SANTEZ, Üniversite BAP, DPT ve Kalkınma Ajansı gibi kurumlara ya da iç kaynaklara dayalı proje yazmak ve proje uzmanlığı sertifikasına (PUS) sahip olmak isteyen adaylara yönelik düzenlenmektedir.

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği sertifikası nasıl alınır?

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği” sertifikasına sahip olabilirsiniz. Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği uzaktan eğitim programını incelemek ve sertifikasına sahip olmak için BURAYA tıklayınız.

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?

Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği iş ilanları

Proje Mühendisliği ve Yöneticiliği iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.