Seo nedir?

SEO veya arama motoru optimizasyonu, web sitelerini organik aramalarla arama motorlarında iyi sıralanacak şekilde optimize etme işlemidir. Başka bir deyişle, web sitenizin Google gibi platformların aradığı belirli ipuçlarını karşılaması gerekir. Google, arama yapanlara olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamak istediğinden, mümkün olan en iyi bilgileri sunmak ister. SEO, esasen, arama motorlarının içeriğinizi belirli bir arama sorgusu için web’deki en iyi bilgi olarak tanımasını sağlama sürecidir.

Bilişim ile ilgili sertifika programları için tıklayınız.

SEO Ne İşe Yarar?

– Web sitesinin trafiğini arttırmasını sağlar.

– İçeriklerin tıklanma oranını yükseltmeye katkıda bulunur.

– İnternet sitesinin ziyaretçi sayısını arttırmaya yardımcı olur.

– Web sitelerinin gelirini yükseltmesine katkı sunar.

– Web sitesinin popülerliğinin artmasına yardımcı olur.

– SEO ile ilgili meslekleri icra etmeyi sağlar.

SEO Eğitimi’nin Amacı Nedir?

SEO Eğitiminin amacı, arama motoru optimizasyonunun (SEO) nasıl yapıldığını öğretmektir. SEO Eğitimi; web sitesi içeriklerinin arama motorlarında rakip sitelere göre üst sıralara çıkmasını, daha fazla ziyaretçiye ulaşmasını ve trafiğini arttırmasını sağlar.

SEO / işyeri alanları

– İçerik ajansları

– Blog siteleri

– Dijital pazarlama ajansları

– Haber siteleri

SEO sertifikası nasıl alınır?

SEO sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “SEO” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “SEO” sertifikasına sahip olabilirsiniz.

SEO sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?

Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen SEO sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.

SEO iş ilanları

SEO iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Bilişim ile ilgili sertifika programları için tıklayınız.