Sağlık Kurumları Yöneticiliği / İşletmeciliği nedir?
Çeşitli sağlık kuruluşlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde çalışacak nitelikli elemanlar yetiştiren programlardır. Bu programların amacı, sağlık işletmelerinde çalışabilecek personel yetiştirmektir. Sağlık kurumları yönetimi son derece geniş kapsamlı istihdam alanına sahiptir. Sağlık alanında özel ve kamu sektöründe bu program tarafından yetiştirilecek insan gücüne oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Bu eğitim programları ile çağdaş ve evrensel değerler ışığında, sağlık yönetimi ve işletmeciliği alanına katkıda bulunmak ve ülkemizdeki sağlık sisteminin çeşitli kademelerinde yöneticilik yapabilecek kapasite, bilgi, beceri ve donanıma sahip sağlık yöneticileri yetiştirmek amaçlanmıştır.
Sektörün temel ilke ve değerlerine bağlı olan, yönetim prosedürleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olan ve hasta ile müşteri arasındaki ilişkileri ve iletişimi konusunda yetkin olan sağlık sektörünün ihtiyaçlarına göre profesyoneller yetiştirmeyi amaçlayan bu eğitimler dünyadaki artış ve farklılık nedeniyle önem kazanan lider sektörlerden biridir.
Sağlık sektörünün geniş bir iş alanına sahip olması, pek çok farklı göreve sahip mesleği de bünyesinde barındırabiliyor. Doğrudan sağlık alanında hizmet veren bölümlerin yanında işletme mantığına uygun meslekleri de bu sektörde görebiliyoruz. Tıbbi sekreterlik, sağlık yönetimi gibi bölümler, sağlık kuruluşlarında aktif görev üstlenen meslekleri beraberinde getiriyor.
Sağlık kurum ve kuruluşlarının hastalara sağlık hizmeti sağlarken kurumun idari ve yönetim kısmına da görev ve sorumluluk düşmektedir. Bir kurumun ayakta kalması ve işlerini doğru düzenleyebilmesi için yönetim altyapısına ve işleyişine hâkim olabilmesi gerekir. Sağlık kurumları açısından baktığımızda da kaynaklar ve kurumsal düzen, sağlık hizmetinin ihtiyacı olanlara ulaşması ve en iyi şekilde sürdürülebilmesi için büyük öneme sahiptir. Sağlık kurumunun arka planında onu asıl ayakta tutan; idari, mali, kurumsal iletişim, muhasebe, üretim, insan kaynağı ve hizmetin yürütülmesi gibi unsurlar sağlık işletmeciliğinin geniş çalışma bölümleridir.
Sağlık Kurumları Yöneticiliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği iş pozisyonları
– Sağlık Kurumu Yöneticisi
– Hastane Müdürü
– Hastane Koordinatörü
– Birim Amiri
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği sertifikası nasıl alınır?
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği” sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği iş ilanları
Sağlık Kurumları Yöneticiliği/İşletmeciliği iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Sağlık Kurumları Yöneticiliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.