Pastane İşletmeciliği nedir?
Yaptığın tatlılarla tüm çevrenin beğenisini kazanmaktan daha tatmin edici ne olabilir? Küçüklükten beri pastane açma hayalin mi vardı? Geçmiş yıllarda pastane açmak için büyük bir sermayeye ihtiyaç duyulmuyor olsa da günümüzde rekabet oluşmuş durumda. Son yıllarda pastane sektöründe ciddi bir şubeleşme atağı başladı. Gıda sektörünün kazandığı hızlı büyüme ivmesi pastanelere de yaradı. Bu da pastanelerin zincir sayısının artmasını sağlıyor. Bu alana girmek isteyen yatırımcılar, sıfırdan üretime başlamak yerine bir markanın çatısı altında girişim yapmak istediklerinde ödeyecekleri franchise yatırım bedeli pastane ve kafe konsepti için 80.000-100.00 dolardan başlıyor ve royality bedeli olarak ciro üzerinden %2-4 ana firmaya ödeme yapılıyor.
Kendi kanatları ile uçmak isteyen girişimciler benzer pastaneleri iyi bir danışmanlık ve doğru seçilmiş bir partner koordinasyonunda çok daha ucuza organize edebilirler.
Pastane İşletmeciliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.
Pastane İşletmeciliği ne işe yarar?
Ziyaret etmek için bir pastane seçerken, bir dizi faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir. İlk olarak, fırının benzersiz bir kek ve hamur işi menüsüne sahip olması gerekir, bu menü başka yerde bulunamaz. İkincisi, fırın iyi bir atmosfere sahip olmalıdır.
Personeli güler yüzlü ve misafirperver olmalı ve tesisler bakımlı olmalıdır. Pastanızın veya pastanızın hazırlanmasını beklerken iyi bir fincan kahve veya çayın tadını çıkarabilmelisiniz.
İlk olarak, pasta şefi genellikle diğer fırınlarda bulamayacağınız bir dizi sıra dışı pasta ve pasta çeşitleri önerebilecektir. İkincisi, pasta şefi kişisel zevkinize mükemmel şekilde uyan bir pasta veya pasta hazırlayabilecektir. Üçüncüsü, bir butik pastanenin atmosferi genellikle oldukça özeldir.
Sadece iyi bir fincan kahve veya çayın tadını çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda pasta şefi ve personeli de sizinle pişirme becerileri ve kreasyonları hakkında konuşabilecek. Son olarak, bir butik pastanede yapılan pasta ve hamur işlerinin kalitesi genellikle çok iyidir.
Pastane İşletmeciliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.
Neden Pastane İşletmeciliği sertifikası almalıyım?
Yiyecek içecek hizmetleri alanı sektöründe halen çalışmakta olan veya çalışmayı düşünen bireylerin 20/06/2012 tarih ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bu sertifikayı almaları zorunludur.
Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği gereğince “İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.” Denilmektedir. “İstihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun mesleki eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler.
İş yeri sahipleri ise istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili mesleki eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.” Denilmektedir.
Pastane İşletmeciliği iş pozisyonları
– Pastane açmak ya da yönetmek isteyen
– Pastane yöneticisi olmak isteyen
– Pastane işleten veya işletmek isteyen
Pastane İşletmeciliği sertifikası nasıl alınır?
Pastane işletmeciliği sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “Pastane işletmeciliği” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Pastane işletmeciliği” sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Pastane İşletmeciliği sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Pastane İşletmeciliği sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.
Pastane İşletmeciliği iş ilanları
Pastane işletmeciliği iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Pastane İşletmeciliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.