Microsoft Office Excel nedir?

Microsoft Excel, Microsoft tarafından geliştirilen ve verilerin tutulduğu, analiz edildiği ve raporlarının oluşturulabildiği çok geniş yapıya ve kullanım alanına sahip olan bir programdır.

Excel Finansal Analizler yapmaktan, Stok takibi yapmaya kadar, Personel listeleri yapmaktan, araçların bakım-onarımlarını takip etmeye kadar çok farklı alanlarda kullanılır.

Günümüzde SAP, ERP ve benzeri programların yoğun olarak kullanılmaya başlamasıyla birlikte, Excel kullanımının azalmasını beklerken, daha fazla Excel kullanıldığına şahit oluyoruz. SAP, ERP gibi programların daha çok kullanılmaya başlamasıyla birlikte, Excel’de veri girme işlemi azalırken, veri içeren listeleri Excel formatında dışarıya vererek, Excel’de raporlama amaçlı daha çok kullanıldığına şahit oluyoruz.

Microsoft Office Excel Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.

Excel ile Neler Yapılabilir?

– Formüller ile hesaplamalar yapabilme

– Formül oluşturabilme

– Makrolar ile formüller hızlandırılabilir işler tek tıkla halledilebilir.

– Bağımsız tablolar oluşturabilme

– Seriler oluşturabilme

– Veri tabanı olarak kullanma

– Veritabanları içinde arama yapabilme

– Metin yazabilme

– Matematik işlemleri yapabilme

– Resim ekleyebilme

– Export ve import yapabilme

– Logaritmik işlemler yapabilme

– Bulut bilişim entegrasyonu

– Veri yönetimi ve veri kalitesini korunması

– Otomatik raporlama, rapor çağırma

– Veri madenciliği

– “Excel to Web” veri girişi

Excel Eğitimini Kimler Almalı?

Excel eğitimi almak isteyen kişiler, ideallere sahip ve iş dünyasındaki başarısını artırmak isteyen kişiler olmadırlar.

Excel’e ilgi duyan kişiler de mutlaka bir altın bilezik olarak görüp, Excel eğitimini almalıdırlar. Unutmayın ki Excel, hemen her sektörde, üst düzey yöneticiler de dâhil olmak üzere pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır.

Online Excel eğitimleri alarak, alanında uzmanlaşmak isteyen kişiler de bu kategoriye dâhillerdir.Kariyer basamaklarında yükselmek, önünüzdeki Excel engelini kaldırmak ve Excel’i sevip, uygulamak için Excel eğitimlerimizi alabilirsiniz.

Microsoft Office Excel sertifikası nasıl alınır?

Microsoft Office Excel sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin Microsoft Office Excel sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Microsoft Office Excel” sertifikasına sahip olabilirsiniz.

Microsoft Office Excel sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?

Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Microsoft Office Excel sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.

Microsoft Office Excel iş ilanları

Microsoft Office Excel iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Microsoft Office Excel Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.