Kriz Yönetimi Nedir?
Kriz yönetimi, bir organizasyonun ya da bir ülkenin, öngörülemeyen veya beklenmedik bir olayla karşılaşması durumunda uygulayabileceği planlama, yürütme ve kontrol süreçleridir. Bu süreç, krizin etkilerini minimize etmek ve hızlı bir şekilde toparlanmak için tasarımlanmıştır.
Kişisel Gelişim ile ilgili sertifika programları için tıklayınız.
Kriz Yönetimi Ne İşe Yarar?
Kriz yönetimi, bir organizasyonun ya da bir ülkenin krize uğraması durumunda aşağıdaki amaçları gerçekleştirmesine yardımcı olabilir:
– Etkilerin minimize edilmesi: Kriz yönetimi, krizin etkilerinin minimize edilmesine yardımcı olur ve bu sayede organizasyonun veya ülkenin kayıplarını azaltır.
– Hızlı toparlanma: Kriz yönetimi, krize uğrayan organizasyonun veya ülkenin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlar ve bu sayede normal faaliyetlere daha kısa sürede dönebilmelerini kolaylaştırır.
– İşletmenin sürdürülebilirliği: Kriz yönetimi, organizasyonun veya ülkenin krize uğraması durumunda bile sürdürülebilir olmasını sağlar.
– İç ve dış müşteri güvenliği: Kriz yönetimi, iç ve dış müşterilerin güvenliğini korur ve bu sayede organizasyonun veya ülkenin itibarını korur.
– İletişim ve transparanş: Kriz yönetimi, doğru ve açık iletişimin sağlanmasına yardımcı olur ve bu sayede organizasyonun veya ülkenin müşterilerine, çalışanlarına ve diğer ilgili taraflara krizin durumunu ve çözüm yollarını açık bir şekilde iletebilmelerini sağlar.
Kişisel Gelişim ile ilgili sertifika programları için tıklayınız.
Kriz Yönetimi Eğitimini Kimler Almalı?
Kriz yönetimi eğitimi, aşağıdaki kişiler tarafından alınması önerilir:
– Yöneticiler: Kriz yönetimi, yöneticilerin sorumluluk alanında olabilecek krizlere karşı hazırlıklı olmasını ve etkilerini minimize etmelerini sağlar.
– İşletme ve örgüt yöneticileri: İşletmeler ve örgütler, krize uğramadan önce ekiblerini kriz yönetimi eğitimi alması için teşvik etmelidir.
– Kriz yönetimi ekipleri: Kriz yönetimi ekipleri, kriz yönetiminde uzmanlaşmış ve bu konuda yeterli eğitim almış olmalıdır.
– Ulusal ve uluslararası örgütler: Ulusal ve uluslararası örgütler, kriz yönetimi eğitimi alması için çalışanlarına eğitim vermelidir.
– Kamu sektörü: Kamu sektöründeki çalışanlar, kamu yararına olabilecek krizleri önlemek için kriz yönetimi eğitimi almalıdır.
– Herkes kriz yönetimi eğitimi alabilir ve krizlere karşı hazırlıklı olması için ekip halinde çalışabilir.
Kriz Yönetimi sertifikası nasıl alınır?
Kriz Yönetimi sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “Kriz Yönetimi” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Kriz Yönetimi” sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Kriz Yönetimi sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Kriz Yönetimi sertifikası e-devlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.
Kriz Yönetimi iş ilanları
Kriz Yönetimi iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Kişisel Gelişim ile ilgili sertifika programları için tıklayınız.