Bilgisayar İşletmenliği Nedir?
Bilgisayar işletmenliği sertifikası, temel bilgisayar kullanım eğitimini içerir, bilgisayar okur yazarlığı sertifikası olarak da bilinen bu sertifika, her bireyin sahip olması gereken bir sertifikadır. Kamu personeli alımlarında 160 Saatlik Bilgisayar sertifikası olarak talep edilen sertifika bu sertifikadır. Bu sertifikaya sahip bir birey temel bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı ve internet kullanım bilgisine sahiptir. Gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe personel alımlarında hemen hemen herkesten sorulan bir sertifikadır.
Bilgisayar İşletmeni Ne İş Yapar?
İşletmelerdeki bilgi işlem personelinin kamudaki karşılığı bilgisayar işletmenliğidir denebilir. Genel olarak görevi yazılımsal ve donanımsal sorunların giderilmesi olsa da ek görev tanımlamaları da bulunmaktadır. Yani bilgisayar işletmenleri sanılanın aksine sadece bilgisayar ile ilgili sorunlarla ilgilenmez. Bilgisayar işletmenlerinin özellikle ofis programlarına hâkim olması işverenlerce beklenir. Ayrıca bilgisayar işletmenleri dosyaların dijital ortama aktarılmasını da gerçekleştirmelidir. Kurumun internet sitesi ile alakalı değişiklikleri de güncellemek de onun görevidir.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini Kimler Almalı?
Uzaktan ya da yüz yüze eğitim kurumları tarafından verilen eğitim, herkese açıktır. Fakat bazı iş alanları doğrudan bilgisayar kullanımı gerektirdiği için belli başlı meslek çalışanlarının eğitime yönelmeleri şarttır. Örneğin, özel sektörün bel kemiği olan halkla ilişkiler, insan kaynakları ve bilgi işlem departmanları için bilgisayar bilgisi ileri seviyede olan kişiler tercih edilir. Yine muhasebe ve finans odaklı meslekler için de bilgisayar kullanımını oldukça öne çıkarıcı bir niteliktir.
Kamudaki bilgisayar işletmenliği mesleği, en çok tercih edilen kamu pozisyonlarından biridir. Daha çok atamasının yapılması ve her kurumda olan bir teknik iş alanını kapsaması nedeniyle gözde meslekler arasındadır. Kamuda çalışan bir bilgisayar işletmeni, genel olarak bilgi işlem departmanında görevler edinir. Bağlı bulunduğu kurumdaki amirlerin belirlediği işleri yerine getirerek bilgisayarın teknik ihtiyaçları ve analizleri için lazım olan kurulumları yapar.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.
Bilgisayar İşletmenliği iş pozisyonları
– Zabıt kâtibi
– Cezaevi kâtibi
– Daktilograf
– Bilgisayar işletmeni
– Veri hazırlama ve kontrol işletmeni
– Bilgi İşlem
– Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları
Bilgisayar İşletmenliği istihdam / işyeri alanları
– Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklar
– Belediyeler
– Hastaneler
– Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurumlar
– Çağrı merkezleri
– Yazılım şirketleri
– Özel şirketleri
Bilgisayar İşletmenliği sertifikası nasıl alınır?
Bilgisayar İşletmenliği sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “bilgisayar işletmenliği” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan online eğitim ile üniversite ve devlet onaylı “Bilgisayar İşletmenliği” sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen bilgisayar işletmenliği sertifikası e-devlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.
Bilgisayar İşletmenliği iş ilanları
Bilgisayar İşletmenliği iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.