Aşçı Yardımcılığı Nedir?
Aşçı yardımcısı, aşçıya ihtiyaç duyulan hemen hemen her işletmede çalışabilirler. Genellikle kafe ve restoranların mutfak bölümünde çalışan ve aşçıya yardımcı olan kişilerdir. Sağlık ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde çalışmak ve aşçı tarafından verilen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekir.
Aşçı Yardımcılığının sorumlulukları nelerdir?
– Aşçı ne derse sorumluluklarını yerine getirir
– Kesici, delici ve yanıcı aletlerle çalıştıkları için çok dikkatli olmalıdır
– Düzenli ve temiz çalışmalıdır
– Yaratıcılığı gelişmiş olmalıdır
Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.
Aşçı Yardımcılığı istihdam / işyeri alanları
– Oteller
– Restoranlar
– Fabrikalar
– Okul/yurt yemekhaneleri
– Hastaneler
– Askeriyeler
– Kafeler
– Kamu kuruluşları
Aşçı Yardımcılığı sertifikası nasıl alınır?
Aşçı Yardımcılığı sertifikası almak için kurs ya da sertifikalı eğitim programına katılmak gerekmektedir. En yetkin “Aşçı Yardımcılığı” sertifikası üniversiteler tarafından verilen ve e-devlet sistemine işlenen sertifikadır.
Aşçı Yardımcılığı sertifikası ulusal ve uluslararası geçerli mi?
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamu kurumuna bağlı üniversiteler tarafından verilen Aşçı Yardımcılığı sertifikası edevlet sistemine işlenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınmaktadır. Üniversitelerin vermiş oldukları diploma ve sertifikalar, ülkelerarası anlaşmalar ile uluslararası geçerliliği söz konusudur.
Aşçı Yardımcılığı iş ilanları
Aşçı Yardımcılığı iş ilanlarına kariyer ve insan kaynakları sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Sertifika Programı için tıklayınız.